אוזריה – מסעדה ים תיכונית קטנטנה יחסית ומצויינת בשוק לוינסקי

ציון מצויין - מסעדה ים תיכונית (ספרדי/יווני) עם אוירה תל אביבית, מוזיקה ים תיכונית רועשת ואוכל מצויין, ממליץ מאוד לאכול - טעים ומפתיע ואוירה תל אביבית צפופה ורועשת. עוד ביקורות של מסעדות תמצאו כאן.

אוזריה, צ'יפס אנשובי
אוזריה, צ'יפס אנשובי

כתובת : מטלון 44, תל אביב יפו

טלפון : 03-533-0899

תפריט: לתפריט לחצו כאן


*מסעדה מודרנית המגישה אוכל מקורי ושמח בהשראת כל מטבחי הים התיכון. הביקור ב"אוזריה" הוא מסע מרתק בין אוכל למוזיקה. בין שימוש בחומרי הגלם הטובים ביותר ובין צוות טבחים חסר פשרות בניצוחה של השפית אביבית פריאל אביחי.

*מתוך אתר הבית של אוזריה.


קיבלתי המלצות רבות בעבר על "אוזריה", אבל "פחדתי" להזמין את המשפחה לשם, מפני שאי אפשר להזמין שם מקום מראש ביום שישי בצהריים, וידעתי שמדובר במקום קטן יחסית ומבוקש.


הפעם ביתי הציעה שהיא תלך לשם כשעה לפנינו ותרשם בתור לשולחן, ואז נגיע ישר לשבת ביחד. ביתי הגיעה היום בשעה אחת בערך למסעדה, ונרשמה בתור לשולחן ל-7 אנשים. נאמר לה ע"י המארחת שיקח זמן עד שיתפנה מקום ל-7 אנשים, עם הערכה של קבלת שולחן בתוך המסעדה בשעה שתיים. אנחנו הגענו למקום קצת אחרי שתיים - ביתי היתה שם (אחרי שעשתה סיבוב בשוק לוינסקי הסמוך) - מאוכזבת, לאחר שהמארח הראשי אמר לה שיתפנה שולחן עבורנו בחלק הפנימי והממוזג של המסעדה רק בשעה ארבע אחה"צ לערך. הוא "תרץ" את הבלאגן בזה שהמארחת שדיברה עם ביתי על שעה שתיים היא חדשה, ו"לא בעיניינים".


בסופו של דבר התיישבנו בחוץ, מול מאוורר גדול. היום (יום שישי 9.7.21) היה חם יחסית, אבל היתה רוח גם מהמאוורר וגם מהרחוב, כך שלא היה נורא. לאחר כשעה הכניסו אותנו לשולחן בפנים, ושם זה כבר סיפור אחר – ממוזג ונעים, אבל יותר צפוף ועם מוזיקה ים תיכונית ממש רועשת. מצד שני – האוירה מאוד שמחה, ואחת מבנות המקום הסתובבה עם בקבוק אוזו ומזגה צייסרים (בחינם) לאורחים !!!


אוזריה, נתחי שייטל בשמן זית
אוזריה, נתחי שייטל בשמן זית

הקונספט של תפריט המסעדה בנוי בעיקר על טאפאסים (מזטים), שמוגשים בצלוחיות קטנות יחסית, ומנות מעט יותר גדולות של דגים ובשר. אנחנו הזמנו הרבה טאפאסים, ומספר מנות עיקריות. חלקנו את האוכל בין כולנו. אם אני צריך לתת במילה אחת את חוות דעתי על האוכל של אוזריה, אני אשתמש במילה שאני לא משתמש בה בדרך כלל בביקורות שלי – מצויין !!!

מה שאהבתי באוכל זה המגוון הגדול והטעמים המיוחדים והשונים ממסעדות אחרות שבהם אנחנו אוכלים. לדוגמא – הלחם הגיע עם רוטב ירוק, טעים ומפתיע, שעשוי בעיקר מעלי דפנה !!! הבמיה הגיעה ארוכה ודקה, ובטעם מופלא !!! כל המנות טעימות ומיוחדות, בקיצור – רוצו לאכול שם, אבל אולי עדיף להגיע ביום אחר ולא ביום שישי, שאז (אני מניח) יש יותר סיכוי לתפוס מקום במסעדה הנפלאה הזו, גם בהזמנה מראש.


השירות בסה"כ בסדר, אם כי היו טעויות של המלצרים גם בהזמנה וגם בחשבון (קיבלנו בתחילה חשבון שהכיל מנות גם של שולחן אחר, מאחר ועברנו משולחן בחוץ לשולחן בפנים).




אוזריה, פילה דג על הפלנצ'טה
אוזריה, פילה דג על הפלנצ'טה

מה הזמנו לאכול?


טאפסים/מזטים/סלטים/ראשונות :

מנת לחם – 18 שקל, הלחם (יותר נכון פוקאצ'ה) טרי וטעים, מקמח לבן. יחד עם הלחם מקבלים ממרח ירוק וטעים מאוד, שמכיל עלי גפן קצוצים ומרכיבים נוספים.


הכרובית של אביבית (2 מנות) – 25 שקל כ"א, מקבלים צלוחית חלקי כרובית מטוגנים קטנים עם רוטב צהבהב טעים.


צ'יפס אנשובי קטן (דגי אנשובי קטנים מטוגנים) - 26 שקל – ראו תמונה, מקבלים צלוחית עם דגיגים קטנים מטוגנים וטעימים, עם רוטב טעים.


במיה מוקפצת בשמן זית על יוגורט עיזים – 48 שקל – ראו תמונה

אוזריה, מחווה ליוון
אוזריה, מחווה ליוון

מנה מעולה, אבל די יקרה ביחס למרכיביה. טעם מפתיע ומעולה של הבמיה, שמגיעה צרה וארוכה. את היוגורט לא טעמתי, כי אני לא אוכל יוגורט עיזים.


ארטישוק בגריל על קרם תירס (פולנטה) וגילוחי פרמז'ן – 48 שקל, מנה טעימה, יקרה יחסית.


בוראטה עם עגבניות שרי חתוכות – 68 שקל, סלט נחמד, אבל יקר. הגבינה מצויינת.


מנות יותר גדולות :